Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Єврокомісар Ган відвідає Київ задля обговорення прогресу у реформах

​8-9 листопада Єврокомісар Ган відвідає Київ задля обговорення прогресу у реформах і підтвердження міцної підтримки громадянського суспільства Євросоюзом. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Представництво Європейського Союзу в Україні.

Сьогодні та завтра з візитом у Києві перебуватиме Йоганнес Ган, Європейський Комісар з Європейської політики сусідства та перемовин про розширення. Він має на меті підбити підсумки впровадження реформ в Україні з ключовими виконавцями. Також Ган передасть Володимиру Гройсману, Прем’єр-міністру України, щорічний звіт про виконання Угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Єврокомісар проведе зустрічі з ключовими представниками української влади, включаючи Президента Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Також він зустрінеться з представниками організацій громадянського суспільства – лише за кілька днів після сумних новин про смерть Катерини Гандзюк. Ган вкотре наголосить на тому, що напади на активістів громадянського суспільства є неприйнятними, а винуватців цього злочину та інших нападів слід притягнути до відповідальності.

Під час відвідин меморіалу Єврокомісар віддасть шану Героям Небесної Сотні.

Підкресливши важливість незалежних медіа для демократичного розвитку країни, Ган також відвідає суспільного мовника України – UA: Суспільне мовлення. Під час зустрічі з вищим керівництвом та представниками наглядової ради сторони обговорять питання недофінансування компанії.

Також Комісар зустрінеться з вищим керівним складом Національного антикорупційного бюро України задля обговорення стану справ із боротьбою проти корупції в країні.

Окрім того, Ган підпише нову фінансовану Євросоюзом програму на підтримку сходу України. Її впроваджуватимуть ПРООН та інші партнери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ