Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єврокомісія отримала скаргу Нафтогазу на Північний потік-2

Секретаріат Енергетичного співтовариства направив в Європейську комісію скаргу НАК Нафтогаз України щодо порушення європейського законодавства при будівництві Північний потік-2. Про це повідомляє прес-служба "Енергетичного співтовариства".

Як сказано в тексті повідомлення, скарга була передана 5 січня, на підставі процесуального кодексу і відповідно до статті 90 Енергетичного співтовариства.

"Таке вже було з "Південним потоком" кілька років тому. Тоді Енергоспівтовариство серйозно допомагало тиснути на Єврокомісію. Будемо сподіватися, вийде і зараз", - написала у себе на FacebookПрезидент DiXi Grouр Алена Павленко.

"Газпром" з п'ятьма європейськими компаніями у вересні підписав угоду про створення спільного підприємства New European Pipeline, яке займеться реалізацією проекту розвитку газопроводу "Північний потік-2" вартістю 10 млрд. євро.

Як повідомлялося, уряди десяти європейських країн звернулися до Єврокомісії з листом, в якому вказують, що будівництво "Північного потоку-2" не відповідає інтересам Євросоюзу.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ