Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Європа-Польща-Україна: відбудуймо разом" - у Львові обговорили перспективи розвитку обох країн

8 липня у Києві розпочне роботу офіс польської спілки підприємців і роботодавців ZPP, який буде займатися координацією та налагодженням співпраці між польським та українським бізнесом, сприятиме відкриттю представництв компаній в обох державах. Невдовзі такий офіс запрацює й у Варшаві.
фото - пресслужба ЛОР

Як передає пресслужба ЛОР, про це розповів президент ZPP Цезарі Казьмерчак під час конференції "Європа-Польща-Україна: відбудуймо разом".

Зустріч представників ділових кіл обох країн відбулася 6 липня у Львові. Під час заходу мова йшла про те, яким чином польський бізнес може зараз допомогти українському бізнесу вистояти і перемогти. І як польські партнери у перспективі зможуть сприяти економічному відновленню України. Ділове співробітництво слід використовувати для економічної реконструкції України, відновлення інфраструктури, покращення логістичних зв’язків з Європою та підтримкою підприємництва.  

"Польща вірить у позитивне майбутнє України, - запевнила Генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевіч. -  Перемога України для нас дуже важлива. Важкий період війни  зблизив наші народи. Перед нами політичне завдання – збудувати потужні відносини, як основу майбутнього міцного союзу наших держав. Участь бізнесу у цьому процесі дуже велика, успіх залежить від активності ділових людей. Разом ми побудуємо стійкий союз економічно та політично сильних держав. Для цього ми сьогодні тут разом з вами".

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод акцентував на можливостях та потребах в контексті економічної реконструкції України. Він зазначив, що органи місцевого самоврядування Львівщини готові всіляко сприяти інвесторам. Йдеться про можливості виділення ділянок під бізнес, підведення інфраструктури та повноцінний супровід на усіх етапах становлення бізнесу.  

"Львівська область є логістичним центром, гуманітарним хабом і територією у яку європейцям варто інвестувати з огляду на перспективу. Ми запрошуємо інвесторів у 9 індустріальних парків, які створені на Львівщині і ми їх продовжуємо розвивати. На жаль зараз українські морські порти заблоковані, це означає, що експорт та імпорт продукції відбуватиметься через митні переходи нашої області. Останнім часом ми на 40% збільшили потужності пункту переходу кордону Краківець-Корчова, також роботи ведуться у напрямку переходу кордону у Нижанковичах", - розповів Юрій Холод 

Учасники заходу також зазначали, що необхідно вести постійний діалог, знижувати мито на експорт продукції, сприяти входженню українських фірм на ринки ЄС. Польські компанії мають доступ до кредитів Європейського Союзу і готові шукати партнерів в економічному середовищі України, щоб творити нові спільні проєкти. Перспективними для співпраці є зокрема сфери будівництва, транспорту, оборонна та фармакологічна галузі.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ