Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європейська комісія виділить 14 млн євро на шкільні автобуси для українських дітей

Про це заявила Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє Міносвіти.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у своїй заяві з нагоди Всесвітнього дня дитини оголосила про кампанію солідарності з метою забезпечення українських дітей шкільними автобусами на початку 2023 року. Зокрема, про виділення 14 млн євро на придбання шкільних автобусів для українських дітей.

Комісія закликала державні та приватні організації в ЄС та за його межами об'єднати зусилля і продемонструвати згуртованість, надавши Україні автобуси, необхідні для безпечного підвезення учнів до шкіл.

«Великих втрат зазнали освіта і наука. Та попри це ми не зупинили освітній процес, змогли організувати вступну кампанію, розпочати новий навчальний рік. Ми і далі продовжуємо робити усе можливе, аби українські діти навчалися у безпечних умовах. Перемовини з нашими міжнародними партнерами дозволили забезпечити вчителів ноутбуками. Також ми продовжуємо комунікувати щодо технічної підтримки учнів», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Сергій Шкарлет також нагадав, що Європейська комісія також розпочала практичні кроки з виділення 100 млн євро для відновлення 74 шкіл в Україні, зруйнованих внаслідок російської військової агресії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ