Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європейські фермери влаштували протести на кордоні з Чехією

Фермери заблокували пункти пропуску «Ходонін-Голіч» на південному кордоні Чехії зі Словаччиною більш ніж на годину

Фермери з Чехії, Словаччини, Польщі та інших країн ЄС у четвер, 22 люто, влаштували акції протесту вздовж чеських кордонів, заблокувавши деякі пункти пропуску. Вони вимагають зменшення бюрократії та змін у політиці Європейського Союзу. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, цього року фермери по всій Європі, в тому числі в Польщі, Франції, Німеччині, Іспанії та Італії, активізували протести, скаржачись на низькі ціни й високі витрати, дешевий імпорт і обмеження, пов'язані з ініціативою ЄС щодо зміни клімату «Зелена угода» (Green Deal).

Аграрна палата Чехії повідомила, що 3 тис. тракторів беруть участь в акціях протесту по всій Чехії. Окрім того, сьогодні фермери з Угорщини, Німеччини, Польщі, Литви та Латвії приєдналися до протестів разом зі своїми чеськими та словацькими колегами.

Зокрема, фермери заблокували пункти пропуску «Ходонін-Голіч» на південному кордоні Чехії зі Словаччиною більш ніж на годину. Вздовж шосе вишикувалися сотні тракторів.

Протестувальники, в тому числі з Угорщини, які приїхали автобусами, розмахували національними прапорами й тримали плакати з написами «Стоп бюрократії» і «Стоп українському зерну».

Також чеські та польські фермери частково заблокували переїзд на північному сході Чехії, де вздовж дороги були припарковані десятки тракторів.

Один зі словацьких фермерів розповів, що сектор стикається зі «ста мільйонами проблем», які шкодять його конкурентоспроможності, найбільша з них – бюрократія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ