Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європейці навчатимуть СБУ доброчесності

16 квітня 2018 р. Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) дала старт загальнонаціональній програмі тренінгів із доброчесності для Служби безпеки України. До березня наступного року тренінги відвідають понад 200 співробітників СБУ в семи областях України: Львівській, Харківській, Одеській, Вінницькій, Полтавській, Закарпатській та Київській.

В КМЄС наголосили, що доброчесність повинна бути основоположною концепцією для Служби безпеки України.

Програма тренінгу фокусується на механізмах, що застосовуються спецслужбами в країнах ЄС для запобігання та боротьби з корупцією у відомствах та іншими проявами неетичної поведінки. У цьому контексті учасники тренінгу розглянули практики з управління персоналом, а також питання належного врядування та управління публічними фінансами. Окрім цього, міжнародні експерти поділилися досвідом щодо нагляду за оперативною діяльністю спецслужб в країнах ЄС.

Консультативна місія ЄС надає стратегічні поради та ділиться досвідом заради головного завдання СБУ – забезпечення безпеки громадян, а також заявленого Україною прагнення стати надійним партнером для спецслужб країн ЄС та НАТО.

"Реформа спецслужб, зазвичай, є гарним барометром процесу реформ у цілому, - заявив керівник апарату КМЄС Пітер Бах. - Забезпечення внутрішніх механізмів із доброчесності та професіоналізму важливі для створення ефективних та підзвітних державних відомств, що користуються довірою громадян. Ми віримо, що шлях СБУ до успіху полягає саме через вдосконалення механізмів відповідальності на додаток до реалізації Концепції реформування СБУ, яку ми розробляли та щодо якої надавали поради разом із Офісом зв’язку НАТО в Україні».

Начальник УСБУ у Львівській області Олександр Ткачук висловив свою подяку європейським експертам за таку нагоду. "Мені дуже приємно, що саме Львів прийме першу сесію тренінгу. Особливість цього заходу саме в тому, що велика кількість наших колег має можливість долучитися до того досвіду, який давно існує у розвинених демократичних європейських державах. Особливість тренінгу також у тому, що це спільне зусилля наших партнерів з Євросоюзу разом із фахівцями Національної академії СБУ, а також представників громадянського суспільства".

Тренінг із доброчесності не є першою навчальною програмою, що КМЄС розпочинає у Львові для СБУ. У 2016 р. у місті стартував загальнонаціональний тренінг для співробітників Служби безпеки України з дотримання прав людини. Наразі цей курс входить до навчальної програми Національної академії СБУ.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ