Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євросоюз надасть мільярд євро на підтримку біженців за межами Європи

Лідери Євроcоюзу узгодили вночі 24 вересня надання мільярда євро на підтримку сирійців у таборах біженців у Туреччині, Йорданії та Лівані, щоб зупинити найгіршу за останні десятиліття міграційну кризу.

«Ми маємо допомогти тим країнам, де біженці перебувають зараз. Члени Євросоюзу мають надати значну допомогу, і Франція робитиме це, оскільки у Туреччині, Йорданії та Лівані ця допомога потрібня якнайшвидше», – заявив президент Франції Франсуа Олланд.

Лідери також домовилися про створення до кінця листопада спеціальних центрів у таких державах, як Греція та Італія, які першими приймають потік мігрантів. У таких центрах експерти ЄС зможуть швидко зареєструвати людей, які мають право на притулок, заявив президент Європейської ради Дональд Туск після семигодинного екстреного саміту.

Також ідеться про можливість відфільтрувати людей, які мігрують з економічних причин і навряд чи можуть претендувати на притулок через війну чи переслідування.

Президент Європейської ради Дональд Туск після завершення саміту вказав, що ухвалені заходи не зможуть розв’язати кризу, але є кроками в правильному напрямку.

22 вересня міністри внутрішніх справ Євросоюзу затвердили план прийому 120 тисяч мігрантів упродовж найближчих двох років.

Європа у 2015 році переживає найбільший після Другої світової війни наплив мігрантів і шукачів притулку. Цього року понад 500 тисяч мігрантів потрапили до держав-членів ЄС. Багато з них рятуються від конфліктів у Сирії, Іраку та Афганістані.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ