Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євросоюз нарощує імпорт російського скрапленого газу – AP

Постачання російського скрапленого природного газу до Європи у першій половині 2024 року зросли на 7% порівняно з аналогічним періодом минулого року

За перше півріччя цього року країни Європейського Союзу імпортували на 7% більше російського газу, ніж за аналогічний період 2023 року.

Про це повідомляє Associated Press.

Постачання російського скрапленого природного газу до Європи у першій половині 2024 року зросли на 7% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Європейські компанії імпортували майже 4,4 млрд кубометрів російського скрапленого природного газу до Франції у першій половині 2024 року, порівняно з більш ніж 2 млрд кубометрів за аналогічний період минулого року. 

Тим часом попит на газ за перше півріччя цього року у країні впав на 9%.Зазначається, що мета ЄС щодо поступової відмови від російського викопного палива до 2027 року жахливо відстає від графіка.

Наступні найбільші імпортери, Іспанія та Бельгія, продемонстрували збільшення імпорту на 1% та зменшення на 16% відповідно.

Французький енергетичний гігант TotalEnergies, на який припадає найбільша частка імпорту за період з січня по червень, заявив, що він пов'язаний контрактами, підписаними до вторгнення Росії в Україну.

Міністерство фінансів та економіки Франції повідомило, що напади хуситів на судна, які рухаються через Суецький канал, змусили змінити структуру імпорту СПГ – газ із Близького Сходу більше не може легко потрапляти в Європу, тоді як російський маршрут з Арктики не постраждав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ