Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євросоюз офіційно визнав українські COVID-сертифікати в застосунку Дія

Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку Дія відповідають європейським.

Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації.

У відомстві наголосили, що громадяни України знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія коронавірусу.

Також цю інформацію підтвердили на сайті єврокомісії

Повідомляється, що сьогодні Єврокомісія прийняла рішення про еквівалентність для Північної Македонії, Туреччини і України.

"Це означає, що країни будуть підключені до системи ЄС і що COVID-сертифікати, видані Північної Македонією, Туреччиною і Україною, будуть прийматися в ЄС з завтрашнього дня на тих же умовах, що і цифрові COVID-сертифікати ЄС", - йдеться в повідомленні.

Також в заяві зазначено, що визнання сертифікатів є взаємним.

"Я радий бачити, що список країн, які впроваджують систему на основі цифрового COVID-сертифіката ЄС, неухильно зростає, і ми встановлюємо стандарти на міжнародному рівні. Це допоможе полегшити безпечне пересування, в тому числі за межі нашого Союзу", - заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

"Коли ми разом боремося з пандемією, наші партнери також є невід'ємною частиною спільної безпеки. Я вітаю Україну, Північну Македонію і Туреччину в нашій системі цифрових COVID-сертифікатів і сподіваюся, що найближчим часом до нас підключиться ще більше наших сусідів", - додав єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгелі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ