Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євросоюз поставить бар'єр "міграції від злиднів"

Європейська Комісія представила керівництво, яке буде визначати право безробітних мігрантів з країн ЄС на отримання соціальних виплат.

Право мігрантів з країн Євросоюзу проживати в інших країнах ЄС і отримувати в них соціальні виплати буде залежати від їхніх успіхів у пошуку роботи, заявив уповноважений Єврокомісії з питань зайнятості, соціальних питань і політики соціальної інтеграції Ласло Андор.

Він представив у Брюсселі нове керівництво, яке буде визначати право безробітних мігрантів на отримання соціальних виплат.

У цій ситуації країна постійного проживання мігранта набуває вирішального значення, оскільки соціальні виплати здійснює саме вона.

Зазвичай право європейських мігрантів жити в іншій країні ЄС обмежено п'ятьма роками, якщо людина не змогла знайти собі роботу і не в змозі забезпечувати себе фінансово. При цьому, як заявив Андор, не існує правила, згідно з яким після шести місяців проживання в якійсь країні, мігрант автоматично отримує дозвіл на проживання. На думку єврокомісара, шість місяців - це достатній термін, щоб встановити, чи є в нього реальні шанси знайти роботу.

Окрім того, згідно з поданими директивами, в окремих випадках чиновники можуть оцінювати й інші критерії: склад сім'ї, термін перебування у країні, наявність власної квартири або громадську діяльність людини. Важливим є і той факт, чи має мігрант житло на батьківщині і які мотиви його перебування у новій країні.

Поява нового керівництва стала реакцією Єврокомісії на бурхливі дебати про "міграцію від злиднів", що розгорнулися у низці країн Євросоюзу у зв'язку з тим, що з 1 січня громадяни Болгарії та Румунії отримали право вільно обирати місце роботи і країну проживання у межах ЄС. Політики побоюються, що в результаті до Німеччини та інших багатих країн ЄС потягнуться не кваліфіковані фахівці, а люди, зацікавлені лише в отриманні соціальної допомоги.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ