Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євросоюз посилив санкції проти Ірану

Міністри закордонних справ країн Європейського союзу ухвалили новий пакет санкцій проти Ірану за репресії проти демонстрантів.

Про це пише Суспільне з посиланням на Шведське президентство в Раді ЄС.

"Сьогодні міністри прийняли новий пакет санкцій проти Ірану, націлених на тих, хто керує репресіями. ЄС рішуче засуджує брутальне та непропорційне застосування сили іранською владою проти мирних демонстрантів", — заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем.

Нагадаємо, Масові протести в Ірані почались після смерті молодої дівчини. 16 вересня 2022 року 22-річна Махса Аміні померла в одній із лікарень Тегерана невдовзі після того, як була затримана поліцією через неналежне носіння хіджабу. Поліція Ірану повідомила, що в дівчини стався серцевий напад, проте її родичі заперечили, що вона мала будь-які захворювання серця. За даними ЗМІ, Аміні побили у фургоні для затриманих, у госпіталь її нібито доставили вже з травмами голови.

Після загибелі Аміні у країні почалися протести проти свавілля правоохоронців. За даними неурядової організації з прав людини в Ірані (IHRNGO), іранські сили безпеки вбили під час протестів щонайменше 326 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ