Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ймовірний замовник замаху на Бабченка назвав себе агентом СБУ

У мережі з'явилося відео, на якому підозрюваний у замовленні вбивства журналіста Аркадія Бабченка В'ячеслав Пивоварник заявляє, що СБУ завербувала його у 2010 році, - Еспресо.

Відео оприлюднено у мережі YouTube.

У зверненні чоловік говорить, ще вчора перебував в українському місті Чоп, де зустрічався з родичами, але на нього здійснили замах.

"Був замінований вхід до мого будинку, де живуть мої батьки та вибуховий пристрій спрацював", - сказав він у своїй заяві.

При цьому від вибуху ніхто не постраждав, додав він.

Зазначимо, що згідно з повідомленням Національної поліції у Закарпатській області, вранці 12 вересня на одному з подвір'їв міста Чоп спрацював вибуховий пристрій.

На відео Пивоварник заявляє, що його завербувала СБУ 2010 року під позивним "Гайдамака".

"Я був завербований Олександром Скіпальським, який був головою Головного управління розвідки Міноборони, а також він був заступником голови СБУ", - сказав чоловік на відео.

Колишній генерал-лейтенант СБУ Скіпальський заперечив усе це, наголосивши, що з 2008 року перебуває на пенсії.

"Я його не знаю. Я з 2008 року перебуваю на пенсії і (2010 року. - Ред.) вже не мав стосунку до служби", - сказав Скіпальський.

Чоловік з відео стверджує, що саме за завданням СБУ проник у політичні та бізнесові кола Росії, а також мав налагодити співпрацю з місцевими спецслужбами.

"Увесь цей шум, пов'язаний зі списками журналістів, громадських діячів - це не що інше, як спецоперація СБУ, яка, по-перше має на меті спробу ліквідації російського опозиційного журналіста-блогера, аби продемонструвати російський слід", - сказав він.

Пивоварник додав, що у випадку загрози його життю, публікуватиме нові "компроментуючі матеріали".

Зазначимо, що організатор замаху на Бабченка Борис Герман теж на початку слідства та суду назвав себе агентом СБУ.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ