Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юлія Лукіна переконана, що висловлена їй недовіра є випадом проти Юрія Луценка

„Львівська обласна юстиція проводитиме перевірку легітимності протоколу і рішення щодо висловлення мені недовіри як голові ЛОО «Вперед, Україно!», – про це під час прес-конференції на тему «Загострення ситуації всередині ЛОО «Вперед, Україно!» повідомила голова ЛОО ВГО «Антикримінальний вибір» Юлія Лукіна. Вона також повідомила, що працює на своїй посаді з 26 листопада 2006 року, де її було обрано головою на Конференції обласної організації політичної партії.
 За словами Юлії Лукіної, такі несанкціоновані рішення по зняттю голови ЛОО, а також 19 голів районних і міських організацій політичної партії «Вперед, Україно!» пов’язані з об’єднанням зусиль ВГО «Антикримінальний вибір» і «Вперед, Україно!» щодо участі у Громадському русі «Народна самооборона». Проте Юлія Лукіна переконує, що істинних причин висловлення недовіри вона не знає.
«На  зборах обласної організації партії «Вперед, Україно!» у неділю планувалось провести облік членів партії і видати партійні квитки, проте коли я прийшла на ці збори, то мене чекала несподіванка – я побачила багато незнайомих облич», – сказала Юлія Лукіна.
За її словами, вже перебуваючи у залі, вона дізналась, що багато керівників районних організацій було переобрано і вони вже не є головами. «Така відповідь була стандартною, і я дізналась, що таких керівників аж 19. Проте хочу зазначити, що мене як голову Львівської обласної організації про це не повідомили і не надали мені протоколів прийняття таких рішень. Цей процес я оцінюю як переворот і вважаю це спробою завадити участі у «Народній самообороні». Проводити збори активу партії повинен керівник обласної організації, проте мені навіть не надали можливості оголосити порядок денний роботи зборів як керівника ЛОО «Вперед, Україно!», тому я і покинула зал засідань, хоча перед тим, виступивши, запропонувала зробити облік членів партії і повідомила про поїздку районами з метою ознайомлення з рядовими членами партії. Уже у понеділок, коли до мене почали телефонувати журналісти і питати про висловлену мені недовіру, я дізналась, що збори проводились і далі, на яких керував виконавчий секретар ЛОО Ігор Мамчук і було прийнято таке рішення. Проте протоколу засідання теж немає і самі збори є нелегітимними, оскільки проводились із порушенням статуту партії. Витяг із протоколу я побачила аж у середу, де зазначалось, що мені висловили недовіру як керівнику обласної організації», – зазначила Юлія Лукіна.
Вона також повідомила, що «у Юрія Луценка висловлена недовіра викликала сміх», оскільки зазначені у витязі з протоколу слова про ігнорування думки членів партії, грубе нехтування засадами партії «Вперед, Україно!» та можливу руйнацію структури партії є смішними. «Я працюю помічником Юрія Луценка із 2000 року і йому добре відома моя позиція. Тому ми розцінюємо такі рішення у Львові, Києві, Київській області, Луганську і Криму, де також висловлена недовіра керівникам обласних організацій, спробою відтягнути політичну партію «Вперед, Україно!» від участі у «Народній самообороні». Це випад проти Юрія Луценка, а не проти обласних керівників», – переконана Юлія Лукіна.
Під час прес-конференції вона також спростувала чутки про участь у штабі Кучми 1999 року, про фінансування «Народної самооборони» «Російським блоком», а також висловлену інформацію, що в неофіційних розмовах вона розмовляє російською мовою. «Це абсурдно», – сказала вона. Проте Юлія Лукіна зазначила, що у «Народній самообороні» немає поділу за мовною ознакою і вона не підраховувала, скільки людей розмовляє українською, а скільки російською. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ