Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ЮНІСЕФ доставив в Україні 800 тисяч доз вакцини проти кору

На замовлення Міністерства охорони здоров’я Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) здійснив поставку нової партії (800 тисяч доз) вакцин проти кору, паротиту та краснухи (КПК), - Громадське.

Це уже друга партія вакцини, закуплена за кошти бюджету, що надійшла в Україну цього року, її розподілять між регіонами найближчим часом.

Охоплення щепленнями проти кору значно зросло у порівнянні з попередніми роками, зазначають у МОЗ.

За останній рік плановою вакцинацією охоплено понад 90% дітей. Водночас повідомляється, що цього поки недостатньо, щоби зупинити спалах кору в країні.

«Для надійного захисту від інфекційних хвороб рівень вакцинації має бути вищим 95% — тоді зможемо говорити про колективний імунітет. Вперше Україна повністю забезпечена вакцинами», — заявила очільниця МОЗ Уляна Супрун.

Вона закликала батьків вакцинувати дітей, а лікарів заохочувати пацієнтів до вакцинації.

В Україну для щеплень проти кору, паротиту та краснухи постачають вакцину Пріорикс™/Priorix™ виробництва GlaxoSmithKline, Бельгія, яка має державну реєстрацію і прекваліфікована ВООЗ.

12 квітня в Мінохорони здоров'я повідомили, що у Львові від ускладнень захворювання на кір померла трирічна дитина. Дитина не була щеплена.

На початку квітня повідомлялось, що у Закарпатській області за тиждень зафіксували 94 випадки захворювання на кір.

Громадське 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ