Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

ЮНІСЕФ закликав припинити бойові дії в Авдіївці

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає до припинення бойових дій і розблокування доступу для проведення відновлювальних робіт в Авдіївці - місті, яке опинилося без світла, води і тепла. Про це заявила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс, повідомляє прес-служба Фонду.

"Мало того, що життю тисяч дітей в Авдіївці, та й по обидва боки конфлікту, загрожує небезпека, ситуація ускладнюється відсутністю води та світла, а це означає, що будинки стають небезпечно холодними і стан здоров'я погіршується просто на очах. ЮНІСЕФ та партнери закликають забезпечити безпечний доступ для проведення невідкладних ремонтних робіт на пошкоджених системах водо- та електропостачання, щоби запобігти подальшим стражданням людей", - наголосила Барберіс.

Як наголошують у Фонді, внаслідок загострення поблизу Авдіївки більше 17 тисяч людей, у тому числі 2500 дітей, залишилися в мороз без опалення, світла і води. Шість шкіл і чотири дитячі садки у місті призупинили роботу на невизначений термін, що спричинило у дітей ще більший стрес, адже вони втратили таку необхідну рутину і ознаку стабільності, як можливість ходити до школи.

В організації також уточнюють, що воду для містян в Авдіївці для опалення потрібно брати із запасного резервуара. Відкачування води стало неможливе через проблеми зі світлом. 

Як повідомлялося, 29 січня незаконні збройні формування розпочали обстріли Збройних сил України в м. Авдіївка. Обстріли здійснюються включно із заборонених Мінськими домовленостями РСЗВ «Град», артилерії калібру 152 мм, 122 мм, мінометів 120 та 82 мм, танків, а також зі стрілецької зброї. Протягом двох днів від російської зброї загинули 8 українських військовослужбовців, іще 26 дістали поранення. Серед загиблих є також двоє цивільних.

У місті через систематичні обстріли з боку незаконних збройних формувань склалася критична гуманітарна ситуація. Внаслідок бойових дій було пошкоджено лінії електропередач, а також ряд життєво важливих об’єктів інфраструктури, що призвело до відключення водо- та теплопостачання. У ці дні температура повітря в Авдіївці опустилась нижче -18 С. У ніч проти 31 січня в місті було оголошено надзвичайний стан.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ