Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Юрій Холод взяв участь в обговоренні законодавчих основ місцевого економічного розвитку

Сьогодні, 21 січня, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод взяв участь в обговоренні законодавчих основ місцевого економічного розвитку, зокрема, законопроєкту № 5323 про засади державної регіональної політики.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Організатори заходу – Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («Говерла»).

Під час виступу Юрій Холод наголосив, що на всіх рівнях: держави, регіону, громад – потрібна якісна стратегія, що визначатиме довготермінові візії, фінансування та контроль за результатами.

«Львівщина та всі 73 наші громади є частиною цілої України. Кожна з них унікальна і має бути вбудованою в державу, як пазл. Лише так, ми розуміємо, до чого прагнемо і як досягти спільної мети – сучасної, сильної і багатої України.

Роль матриці пазлу у всі часи відігравали добрі стратегії. Мало декларувати, що ми йдемо до ЄС і НАТО, що за стільки-то років має бути невелика громада на Львівщині багатшою.

Потрібно дослідити ситуацію, напрацювати чітко візії і мету, створити і прокомунікувати стратегії, а відтак – і практичні документи просторового планування, інвестиційні програми… А далі – синхронізуватися на всіх рівнях», - зауважив Юрій Холод.

На переконання заступника голови обласної ради, працювати державі як єдиному механізму має допомогти ухвалення Верховною Радою України законопроєкту №5323 про засади державної регіональної політики, що затверджує трирівневу систему стратегічного планування: держава – регіон – громада.

«На Львівщині, нагадаю, стратегії мають майже третина громад. Цьогоріч повинні напрацювати такі документи всі 73 територіальні громади. І Львівська обласна рада, обласна державна адміністрація, Асоціація «Ради Львівщини» вже долучилися до цього процесу та готові надалі допомагати», - підсумував Юрій Холод.

В обговоренні законодавчих основ місцевого економічного розвитку взяли участь посадовці органів місцевого самоврядування, народні депутати, представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, експерти Асоціації міст України та Проєкту USAID «Говерла».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ