Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Юридичні споживачі платитимуть за електроенергію по-іншому

У 2018 році на клієнтів «Львівобленерго» — юридичних споживачів, чекають суттєві зміни у розрахунках за електроенергію. Це пов’язано із введенням у дію нового законодавства, повідомили у прес-службі ПрАТ «Львівобленерго».

Які саме зміни відбудуться?  

Перше: раніше кожен юридичний споживач мав свій розрахунковий день — тобто день, коли потрібно було подати показник електролічильника. Це могло бути 10, 12, 17 або будь – яке інше число місяця.

«Зараз новими «Правилами роздрібного ринку електричної енергії» та «Кодексом комерційного обліку електричної енергії», які затверджені НКРЕКП, визначено: показник юридичні споживачі повинні подати впродовж трьох календарних днів після закінчення розрахункового місяця, тобто з 1 до 3 числа включно наступного місяця», — розповів сьогодні під час прес-конференції директор з маркетингу ПрАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник. 

Друге: раніше юридичні споживачі подавали показники особисто, відвідуючи відповідне районне відділення чи відділ розрахунків, або дистанційно через онлайн-сервіс «Персональний кабінет». Згідно з новим законодавством, з 1 грудня цього року наша компанія не прийматиме від юридичних споживачів показники наручно, при особистому прийомі, а виключно через сервіси подачі показників.

Йдеться про «Персональний кабінет» info.loe.lviv.ua, вигідність, зручність і комфортність якого, вже оцінили наші клієнти. «Також цього року запрацюють інші зручні сервіси подачі показників для юридичних споживачів — через електронну пошту, SMS-повідомленням. Над впровадженням  цих сервісів зараз активно працює дирекція Інформаційних технологій ПрАТ «Львівобленерго», — зазначив начальник відділу технічного аудиту Товариства Олег Пастернак.

У ПрАТ «Львівобленерго» наголошують: юридичним споживачам, які не подаватимуть показники через онлайн-сервіси після 1 грудня 2018 року, згідно з новим законодавством, нараховуватимуть за електроенергію за середньодобовим споживанням, визначеним на основі його попередніх показників. А такий розрахунок може не відповідати дійсності, оскільки точних даних наші спеціалісти не знатимуть.

«На сьогодні юридичні споживачі Товариства активно користуються та відчули перевагу сервісу «Персональний кабінет»: тут можна подати показник, отримати всю необхідну документацію без особистого візиту у відділ розрахунків, отримати відповідне роз’яснення, подавши запит та інше», — розповів заступник начальника відділу розрахунків та договорів ПрАТ «Львівобленерго» Зіновій Дзюрко.

Довідка.

Зміни у відносинах клієнтів та енергопостачальників — це початок нововведень, які очікують споживачів у зв’язку із реформуванням енергетики в Україні і впровадженням нового законодавства: Закону України «Про ринок електричної енергії», затвердженних НКРЕКП «Правил роздрібного ринку електричної енергії», «Кодексу комерційного обліку електричної енергії», «Кодексу систем розподілу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ