Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 10 грудня "Укрзалізниця" введе новий графік руху поїздів

З уведенням нового графіка руху поїздів ПАТ «Укрзалізниця» запропонує пасажирам нові маршрути та нові поїзди. Про це на засіданні КМУ повідомив в.о. голови правління товариства Євген Кравцов.

Компанія розвиватиме міжнародні та внутрішні маршрути. З 10 грудня вводиться новий графік руху поїздів, яким передбачено нові напрямки. Зокрема, пілотні проекти, як повідомив Євген Кравцов, уже реалізуються. «Цієї неділі в перший рейс вирушить новий поїзд Львів – Одеса з нових вагонів. Він є втіленням мрії про залізницю, яку будують для українських громадян українські громадяни на українських підприємствах», – зазначив Євген Кравцов.

Нові поїзди курсуватимуть також за напрямками Ужгород – Лисичанськ, Івано-Франківськ – Костянтинівка, Харків – Одеса, Одеса – Лисичанськ, Івано-Франківськ – Чернігів, Київ – Запоріжжя та Харків – Рахів. Готується нове сполучення до Маріуполя.

Як повідомив Євген Кравцов, планується призначити другу пару поїздів Ковель – Холм, нове сполучення Київ – Відень, двогрупний поїзд Одеса—Рахів—Перемишль.  

Окрім того, розробляються перспективні напрямки: Мукачево-Будапешт (колією 1435), Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига – Таллін та Київ – Гомель.

Євген Кравцов також розповів, що завдяки сприятливій тарифній політиці- зниженні вартості квитків на поїзд № 67/68 Київ – Варшава його заповнюваність зросла до 90%, тоді як раніше сягала 40%. Нагадаємо, що квитки на цей поїзд здешевшали більш ніж на 1000 грн, вартість проїзду може коливатися залежно від курсу євро на дату придбання проїзного документа. Поїзд № 67 Київ – Варшава вирушає з Києва о 16:52 та прибуває до Варшави о 08:29. У зворотному напрямку поїзд № 68 Варшава – Київ вирушає з Варшави о 16:01 та прибуває до Києва о 08:35.

Раніше повідомлялося, що ПАТ «Укрзалізниця» до кінця 2018 року оновить близько 500 спальних пасажирських вагонів – це майже 1/6 парку, який зараз експлуатується, а також компанія оновить близько 70% постільної білизни в поїздах до кінця 2017 року – це майже 580 тисяч комплектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ