Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 березня 2019 року ринок природного газу перейде на добове балансування

Сьогодні, 7 грудня, у Львівській ОДА відбулась нарада щодо добового балансування природного газу. Про це проінформували у прес-службі ЛОДА.

Серед учасників заходу - представники департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА, ПАТ "Львівгаз", ТОВ "Львівгаз збут", Головного управління статистики, Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Як йшлося під час наради відповідно до постанови НКРЕКП від 30 листопада 2018 року № 1573 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 27 липня 2018 року № 788" з 1 березня 2019 року передбачається перехід ринку природного газу України на добове балансування.

"З 1 березня 2019 року всі суб’єкти ринку природного газу України починають працювати за правилами добового балансування, обов’язковою умовою яких є  включення їх до Реєстру споживачів будь-якого постачальника у період фактичного споживання природного газу, а також за умови відсутності повідомлення про припинення постачання природного газу споживачу від постачальника Оператору газорозподільної мережі", -  роз’яснив заступник директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайло Грет. - Крім того, ще однією з важливих умов є подача номінації (планових обсягів споживання газу) на кожну добу, а не на місяць, як це було раніше".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ