Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

З держбюджету виділили кошти на відшкодування вартості препаратів інсуліну

У бюджеті МОЗ України на 2019 рік вдалося закласти на відшкодування вартості препаратів інсуліну за кошти державного бюджету 841 мільйон 175 тисяч гривень. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

Ці гроші покриють 87% від загальної потреби. Лише 13% від потреби мають бути забезпечені з місцевих бюджети. Вже зараз завдяки електронному реєстру пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, місцева влада може дуже точно спланувати фінансування потреби в кожному регіоні, щоби не допускати перерв у забезпеченні пацієнтів.

Потреба в інсулінах визначається відповідно до даних електронного реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії. Це відкритий прозорий реєстр, який дозволяє розраховувати загальну потребу в інсулінах відповідно до фактичної кількості отриманих хворими препаратів інсуліну.

195 896 українців мають діабет І типу, їм потрібна щоденна інсулінотерапія. Усі пацієнти отримують потрібний їм інсулін безоплатно або з невеликою доплатою - у аптеці за рецептом лікаря.

Як отримати інсулін пацієнтам, що потребують інсулінотерапії можна дізнатись за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ