Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

З грудня система ДСНС інформуватиме про реальні загрози

Тестування системи екстреного оповіщення Cell Broadcast завершене, надалі обласні військово-цивільні адміністрації інформуватимуть мешканців про реальні загрози на місцях.
Фото ілюстративне

Про це повідомив заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ у четвер, 29 вересня, інформує Укрінформ

Зокрема йдеться про те, що з грудня поточного року населення отримуватиме від місцевих ОВА сповіщення щодо загроз на місцях: небезпечні погодні умови, можливий викид радіації чи інших хімічних елементів, а також про термінову евакуацію. Разом з повідомленнями надходитимуть інструкції стосовно подальших дій, розповів Примуш і додав, що після завершення воєнного стану екстрені сповіщення надсилатимуть обласні держадміністрації, у складі яких будуть фахівці цієї системи. Також, у разі потреби, є можливість надсилати такі сповіщення централізовано по всій Україні.

Як повідомляло Гал-інфо, у період з 7 по 23 вересня в Україні проводили тестування нової системи екстреного оповіщення про надзвичайні ситуації через мобільні телефони. Загалом повідомлення отримало 67% абонентів.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ