Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

З керівником театру ім. Лесі Українки контракт продовжувати не будуть

Комісія по розгляду звернення акторського колективу Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки прийняла рішення не продовжувати контракт з теперішнім керівником театру Олексієм Коломійцевим, про що його повідомили листом за підписом начальника управління культури ЛМР. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, управління культури оголошує конкурсний відбір на заміщення вакантної посади художнього керівника театру ім. Л. Українки.

Також оголошується конкурс на заміщення вакантних посад художньо-артистичного складу театру у зв’язку із закінченням контрактів.

Конкурс відбуватиметься відповідно до чинного законодавства, а саме наказу Міністерства культури України від 06.09.2013 №851 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад художнього та артистичного персоналу закладів культури» та відповідно до ст. 21 Закону України про культуру.

Окрім цього, з 30 червня контрольно-ревізійне управління проводить перевірку фінансово-господарської діяльності театру. Комісія звернулась до фінансової інспекції з проханням першочергово перевірити ті факти, які зазначені у зверненні колективу театру до Львівської міської ради.

«Сьогодні відбулись збори трудового колективу. Керівник департаменту гуманітарної політики Галина Слічна повідомила рішення комісії – контракт з керівником театру не буде продовжений. У нього контракт закінчується вкінці наступного місяця. Буде оголошений конкурс на художнього керівника, будь ласка, всі,  хто має бажання, потенціал, зі Львова, з України, зі світу, ми всіх вітаємо на цей конкурс. Враховуючи, що закінчились контракти з акторами, дехто ще має певну відпустку, буде новий режисер, він буде набирати на контрактній основі артистів на роботу. Всі з гідністю прийняли це рішення, люди творчі, розумію, що дуже багато емоцій, але може це буде ще один етап у розвитку цього театру, на який ми покладаємо дуже великі надії», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ