Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З квітня в Україні діятиме нерестова заборона на вилов риби

В Україні з 1 квітня 2023 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів набирає чинності щорічна нерестова заборона на вилов риби.
Фото - Depositphotos

Тривалість нерестової заборони різниться залежно від регіонів та водойм, повідомляє пресслужба Державного агентства меліорації та рибного господарства.

У водоймах на період нересту забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), окрім суден органів рибоохорони та інших уповноважених органів. Забороняється здійснення промислового рибальства та підводного полювання, водночас посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

У період нересту дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт. риби (особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах) гачковими знаряддями вилову або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для любительського рибальства у період весняно-літньої заборони.

Як відомо, в 2023 році, у період весняно-літньої нерестової заборони, відповідно до оновлених правил рибальства, збільшено до двох дозволену кількість гачків при вилові водних біоресурсів з берега за межами нерестовищ. Також, дозволено проводити офіційні спортивні заходи.

За порушення правил рибальства передбачається як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ