Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З квітня в Україні стартує нерестова заборона

З 1 квітня 2019 року в 22 областях України розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України, передає УНН.

З першого квітня 2019 року в 22 областях України розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Йдеться про Вінницьку, Волинську, Донецьку, Дніпропетровську, Житомирську, Івано-Франківську, Запорізьку, Луганську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Кіровоградську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку, Черкаську та Чернігівську області", - йдеться в повідомленні.

У Київській області та м. Києві заборона розпочнеться з 29 березня, а у Закарпатській стартувала ще з 25 березня.

Також з 1 квітня встановлено заборону на вилов раків у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Полтавській, Сумській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській.

Крім того, з 15 лютого по 30 квітня 2019 року заборонений будь-який вилов камбали (глоси) у північно-західній частині Чорного моря, причорноморських лиманах, Шаболатському лимані та на ділянці Сухого лиману, в межах Овідіопольського району.

У Держрибагентстві наголосили, що під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн.

За незаконне рибальство, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Санкція статті передбачає штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ