Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

З ким Насіров сфотографувався на виході з СІЗО

Екс-глава Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) і екс-начальник Лук'янівського СІЗО Сергій Старенький прокоментував фотографію з відстороненим головою ДФС Романом Насіровим у Лук'янівському СІЗО.

Як повідомив Цензор.НЕТ, на сторінці у Facebook він опублікував фотографію і написав:

"Зліва направо: Львівський - "смотрящий" за жіночим корпусом Лук'янівського СІЗО; Алік Хусанулін - "смотрящий" за Лук'янівським СІЗО; Рома Фіскал - барига солодкий; Буба - "смотрящий" за "ПЖ" (камерами довічників). За кадром залишилися Серьога Прокурорський з Подолу, Паша-юрист (однокурсник Серьоги) і Валєра Криворізький (хазяйка лук'янівська), які успішно реформують Київський СІЗО. Раніше це називалося "сходка кримінальних авторитетів", а зараз це "пробація". Тьху (("

Нагадаємо, Насіров вийшов із-під варти під встановлену судом заставу в розмірі 100 млн гривень.

Раніше повідомляли, що співробітники НАБУ і САП вручили підозру голові ДФС Роману Насірову у вчиненні кримінального правопорушення. Затримання Насірова відбувалося в лікарні "Феофанія". Лікарі Феофанії спершу не дозволяли правоохоронцям вручити підозруНасірову. У голови ДФС нібито діагностували інфаркт. Як наслідок, прокурора САП не допустили в лікарняну палату до Насірова. За словами Холодницького, рішення про проведення низки невідкладних процесуальних дій у цій справі було ухвалено, оскільки правоохоронцям стало відомо про можливий виїзд Насірова за кордон, а також через імовірність знищення доказів. Також, у мережі було оприлюднено відео вручення підозри голові ДФС Насірову в лікарні "Феофанія": "Тю, так людина непритомна, а ви їй читаєте".

Антикорупційна прокуратура підозрює Насірова в завданні державі 2 млрд грн збитків: він ухвалював рішення, які допомагали Онищенку втілити в життя корупційні схеми.Своєю чергою, Онищенко заявив: "Слідство нічого не доведе: в моїх взаєминах із Насіровим грошей не було".

Пізніше стало відомо, що НАБУ готує клопотання про обрання запобіжного заходу Насірова. А захисники глави ДФС заявили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію. Разом з тим, у Холодницького є сумніви з приводу діагнозу Насірова.

3 березня Кабмін відсторонив Насірова з посади глави ДФС на час слідства. Т.в.о. голови ДФС призначений Мирослав Продан.

Насіров у своєму інтерв'ю заявив: "Я співпрацював зі слідством з середини минулого року, починаючи з першого допиту".

4-5 березня суд не зміг обрати запобіжний захід Насірову і переніс засідання на 6 березня. Побоюючись, що Насірова можуть відпустити, "Автомайдан" заблокував будівлю суду, в якому перебуває Насіров. Крім того, активісти залишилися під будівлею суду на всю ніч: "Ми залишаємося під судом, щоб дочекатися судового засідання щодо Насірова". Сам Насіров також провів ніч у будівлі Солом'янського райсуду.

Під час судового засідання захист Насірова попросив про проведення судмедекспертизи стану здоров'я підозрюваного. У прокуратурі у відповідь заявили, що захист Насірова використовує право на медичну допомогу для затягування справи. У підсумку, Солом'янський райсуд відмовив у проведенні судмедекспертизи, а викликаний до суду представник Інституту кардіології ім. Стражеско заявив: "Стан Насірова дозволяє йому брати участь у суді". Також, під час засідання стало відомо, що Насіров має громадянство Великої Британії та Угорщини. Цензор.НЕТ опублікував детальний репортаж із Солом'янського райсуду Києва, де три доби розглядали запобіжний захід для Насірова.

У підсумку суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олександр Бобровник у ніч на 7 березня частково задовольнив клопотання слідчих органів, обравши для голови ДФС Романа Насірова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 днів, до 30 квітня 2017 року, з можливістю внесення застави в розмірі 100 мільйонів гривень. Нагадаємо, що прокуратура вимагала внесення застави у розмірі 2 млрд грн. Водночас екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе на мітингу під райсудом заявив: "Адміністрація Президента вимагає від суду зменшити заставу для Насірова до 10 млн грн". Своєю чергою, Порошенко заявив: "Оголошення підозри Насірову відбувається без інформування Президента". Захист Насірова тим часом намагається перевести підозрюваного в клініку "Феофанія": "Він досі стаціонарний хворий".

Також Антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження за протидію НАБУ в "справі Насірова" проти нардепів Загорія, Антонищака і Давиденка. А нардеп Лещенко заявив: "На голову Солом'янського райсуду, яка не забезпечила його роботу для обрання запобіжного заходу Насірову, поскаржаться в НАБУ".

За даними Мін'юсту, Насірова доставили в Лук'янівський слідчий ізолятор у вівторок близько 4:00. Його відразу ж обстежив лікар медчастини СІЗО. Лікар визнав стан Насірова задовільним. Також у Мін'юсті розповіли, що Насіров перебуває в чотиримісній загальній камері: "У нього один сусід по камері. Це не та камера, у якій був Луценко".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ