Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З Львівщини військовим передали понад 60 ударних безпілотників

У результаті співпраці Львівської ОВА, благодійників та виробника безпілотних літальних апаратів, наші захисники отримали чергову партію із 63 FPV-дронів, які виготовили за фінансової підтримки з обласного бюджету. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Бойові «пташки» мають різну комплектацію і здатні нести від 1,5 до 3 кілограмів бойового навантаження у потрібну точку, а дальність їхнього польоту – до 15 кілометрів. Також усі дрони оснащені нічними камерами. Перевага таких БпЛА – можливість зберегти життя оператора, при цьому завдати ворогу значних втрат техніки та особового складу.  

Дрони отримають бійці 67-ї окремої механізованої бригади, 101 та 125 бригад Сил територіальної оборони, спецпідрозділу Національної Гвардії. Їх виготовили на Львівщині на замовлення Міжнародного благодійного фонду «Вектор надії», який звернувся до ОВА з проханням підтримати процес виробництва.

Вартість усіх 63-х дронів становить 1 мільйон 344 тисячі гривень, з яких 300 тисяч – кошти обласного бюджету. Цю суму виділили у межах Програми підвищення конкурентоспроможності. Одним із її завдань є підтримка волонтерських організацій та виробничих підприємств області для виготовлення та закупівлі військової техніки для потреб наших захисників.

У межах програми з обласного бюджету на безповоротній основі надають фінансову підтримку підприємствам у розмірі 50% від загальної суми (від 100 до 300 тис. грн), необхідної для виробництва товарів для ЗСУ. Якщо загальна вартість товарів перевищує 600 тис. грн, то залишок від суми підприємствам оплачують волонтерські організації.

«Наша програма дає змогу підтримати волонтерські ініціативи, націлені на підсилення наших військових. Цьогоріч з обласного бюджету на цей напрям передбачили 9 мільйонів 900 тисяч гривень. Станом на сьогодні акредитували 18 виробничих підприємств та 22 волонтерські організації, яких ми будемо дофінансовувати. Віримо у наші Збройні Сили та усіляко будемо підтримувати їх», – зауважив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Для участі у Програмі волонтерські організації та підприємства повинні пройти акредитацію в департаменті економічної політики. Як це зробити тут.

Нагадаємо, раніше у межах цієї програми дрони передали двом військовим частинам Львівщини. Детальніше за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ