Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

З Львівщини військовим передали ще 450 «Пташок Перемоги»

У межах проєкту «Пташки Перемоги» зі Львівщини здійснили чергову передачу партії дронів на фронт. Цього разу це 450 FPV-дронів. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

«Загалом у межах проєкту «Пташки Перемоги» люди з різних сфер та країн, але з єдиною метою акумулювали на підсилення ЗСУ вже 218 мільйонів гривень, передали нашим бійцям майже 10 тисяч 500  «пташок», які допомагають нищити ворога на фронті.

Дякую нашим громадам, підприємцям, усім, хто систематично підтримує цю та інші життєво важливі ініціативи.

Пам'ятаймо, немає маленьких чи великих донатів. Є лише бажання допомогти нашим Захисникам і Захисницям. Боротьба триває. Обов'язково переможемо. Слава Україні!», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Безпілотники отримають такі військові формування: 24 ОМБР, 77 окрема аеромобільна бригада, 420 Окремий Стрілецький Батальйон 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, Інтернаціональний легіон, батальйон ударних безпілотних комплексів «Ахіллес» 92 ОШБР, батальйон безпілотних авіаційних комплексів «РАРОГ» 24 ОМБР, 80 ОДШБр, К2 батальйон 54 ОМБр, Альфа спецпідрозділ СБУ, 41 ОМБр, 3 ОШБр,  116 ОМБр.

Придбали їх з допомогою постійних партнерів і друзів волонтерів з Чехії, які систематично та безперервно допомагають ініціативі. Це Львівобленерго, Український Фонд Розвитку, Галицька Свіжина, ієромонах – волонтер Макарій Дутка, який вже почав збір 12 млн грн на ЗСУ. А також Бігшоу.

Цього разу серед партнерів і ІТ-компанія CodeLions for Ukraine, яка провела два аукціони з проєктом «Пташки перемоги». На крайньому зібрали разом із донорами фонду 567 тисяч гривень.

Нагадаємо, що «Пташки Перемоги» – благодійний міжнародний проєкт, який забезпечує українських захисників на фронті квадрокоптерами різних типів і призначення: від малих розвідувальних до великих бойових моделей, які дозволяють військовим збільшити ефективність операцій та зменшити ризики для життя.

Ініціативу реалізовують волонтери Олександр Тіщенко та Ігор Дулин, засновник громадської організації «Добро. Дій». Її започаткували 31 березня 2023 року. Відтоді на передову відправили 10 000 дронів. Ця цифра дронів увійшла в рекорд України.

Команда проєкту організовує благодійні аукціони, а за зібрані кошти закуповує дрони та передає їх на фронт. Проєкт реалізують під патронатом начальника ЛОВА Максима Козицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ