Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Кримінал  |  Надзвичайні події

З львівських музеїв крадене вивозять вантажівками?

«Я не маю пояснення, як зникла така кількість музейних експонатів. 148 раритетних кахелів – це два великих п’єци, які інакше як вантажною машиною вивезти неможливо!», – заявив сьогодні, 26 жовтня, на прес-конференції генеральний директор Львівського національного музею ім. Андрея Шептицького Ігор Кожан.

«Я працюю в музеї не перший день. Займаю посаду директора з 1975 року. Бачив різне, але яким чином зникли ці експонати – просто не розумію», – наголосив Ігор Кожан.

Директор музею не пов’язує зникнення раритетів з ремонтом у відділі народного мистецтва, де зберігалися пам’ятки (вул. Драгоманова). Він розповів, що кахелі були закриті у підвальних фондових приміщень, до яких майстри не мали доступу. Тим більше, що не надійшло жодної доповідної про зірвані пломби з опечатаних дверей.

За словами Ігоря Кожана, серед зниклих елементів були і куплені коштом музею, і дарунки від приватних осіб. «Незабаром музею повернуть із-за кордону ікону, що зникла кілька років тому. А мені соромно перед людьми, що музей не може вберегти історичне надбання. На вдосконалення систем охорони потрібні кошти, яких нема. Навіть у філії музею, в якій зникли кахелі, ремонтні роботи вже 3 роки заморожені – за браком коштів», – додав Ігор Кожан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ