Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступного тижня на Львівщині почнуться рейди до боржників

На звіті Управління ДВС Львівщини повідомили, що з наступного тижня почнуться рейди до великих боржників по комунальних платежах.

Про це стало відомо у четвер, 17 січня, після того як Управління ДВС Львівщини відзвітувало про свою діяльність за 2018 рік та поділилось планами на майбутнє.

Спікер заходу Юрій Сало, який займає посаду заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби, прокоментував ситуацію:

 "Ми і надалі  будемо продовжувати роботу по стягненню аліментів та її покращення разом із стягненнями заборгованостей по заробітній платі, однак, на даний час, наявна велика заборгованість по комунальних платежах, зокрема по місту Львову.

Станом на сьогодні на виконанні є 39 тисяч проваджень по комунальних платежах. Громадяни повинні оплатити заборгованості, оскільки ці кошти поступають на рахунки комунальних підприємств, які надають їм послуги. Відтак, державними виконавцями будуть вжиті заходи для того, щоб зменшити цю заборгованість і погасити борги перед комунальними підприємствами".

Перші рейди працівниками виконавчої служби до найбільших боржників  почнуться вже з наступного тижня і будуть проводитись після 18:00, у зручний для мешканців час. Такі заходи спочатку будуть мати виключно превентивний характер, тому працівники виконавчої служби будуть приходити за місцем проживання боржника та проводитимуть лише інформаційно-роз'яснювальну роботу. Якщо ж  боржник не буде відповідно реагувати, то, у свою чергу, держвиконавці будуть вживати заходів відповідно до Закону України "Про виконавче провадження", в результаті чого майно боржників буде описуватись та вилучатись з подальшою реалізацією, кошти з якої будуть використані для погашення заборгованості. 

Звертаємо увагу також на те, що існує Законом визначений розмір заборгованості за виконавчим провадженням, який дозволяє виконавцю розглядати питання про звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло. Якщо сума боргу за виконавчим документом перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати, то державний виконавець має змогу арештовувати та примусово реалізовувати квартиру чи житловий будинок, які є єдиним житлом боржника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ