Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

З наступного тижня у Львові вакцинуватимуть працівників сфер, що забезпечують життєдіяльність міста

Сьогодні на брифінгу Львівської міської ради за результатами засідання штабу з протидії коронавірусу повідомили, що з наступного тижня у Львові розпочинається новий етап вакцинації.
Андрій Москаленко

На сьогодні, за інформацією першого заступника міського голови Андрія Москаленка, у Львові вакциновано вже 11 тис. 239 людей, мова йде переважно про лікарів та соціальних працівників.

“Сьогодні було прийнято рішення, що з понеділка почнеться вакцинація працівників інших сфер, які забезпечують життєдіяльність міста. Мова йде про близько 2900 працівників, починаючи від водіїв до співробітників водоканалу та теплоенерго. Розпочнеться їхня активна вакцинація”, - розповів Андрій Москаленко.

Він також зазначив, що на засіданні звернули увагу на вакцинацію освітян та соціальних працівників.

“Ідеться про співробітників садочків, які зараз працюють, а також про вчителів початкової школи. Інший важливий аспект - це вакцинація соціальних працівників. Це також близько 300 людей”, - додав Андрій Москаленко.

На засіданні штабу також вирішили залучити сферу послуг до вакцинації. Сьогодні проведуть кілька зустрічей з представниками цієї сфери, а також із представниками ринків та закладів громадського харчування, щоб сформувати списки й визначити чергу вакцинації.

За даними керівниці управління охорони здоров’я ЛМР Лесі Кобецької, у Львові працюють 20 бригад, 10 з них - це мобільні бригади.

“Щоденно в середньому ці бригади вакцинують 600-700 осіб, і ми вважаємо, що це не так багато. Хотілося б, щоб кожна бригада вакцинувала близько 100 осіб. Для того, щоб активізувати цю роботу і робити більше щеплень, з понеділка розпочнеться навчання ще 5 бригад”, - зазначила Леся Кобецька.

Вона також повідомила, що на Львівщину було доставлено 43 тис. доз вакцин, а на даний час використано близько 20 тис. доз.

“Є залишок, який потрібно активно використовувати, оскільки строк придатності вакцини до червня місяця. Ми постараємося активно провести 3 етап вакцинації, і на 4 етапі будемо починати вакцинувати населення. Сподіваємося, що це станеться приблизно за 2 тижні”, - наголосила керівниця управління охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ