Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Нового року тарифи на воду зростуть: скільки будемо платити?

23 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, - НКРЕКП прийняла рішення про встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення для 45 водоканалів України, зокрема і для МЛКП «Львівводоканал».
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба Львівводоканалу.

Відтак, для мешканців міста Львова тариф встановили на рівні 25,88 грн за 1 метр кубічний води та каналізації.

У Львіводоканалі пояснили, що коригування тарифу відбулося у зв’язку із значним зростанням вартості електроенергії (на 46% у порівнянні з минулим роком), підвищенням ціни на реагенти (на 6,6% у порівнянні з минулим роком) та суттєвим підвищенням відрахувань до бюджету у вигляді податків та зборі (на 64,2 % у порівнянні з минулим роком). 

«Новий тариф, на жаль, не забезпечить стабільного фінансового стану підприємства. Адже вартість електроенергії, яка в ньому закладена, менша, ніж вона є вже зараз. Водночас в ньому на інвестиційну програму та ремонтний фонд закладено мінімальні кошти, хоча це першочергові заходи для забезпечення безперебійної роботи підприємства, а також  повністю вилучено витрати на збут, а це означає, що ми не будемо мати коштів на виплату заробітної плати для понад 300 працівників.  Єдиний шанс для модернізації та оновлення системи водопостачання та водовідведення є залучення коштів, а також допомога міста.  У ситуації, яка склалась, ми просимо мешканців своєчасно оплачувати за спожиті послуги» - прокоментував директор ЛМКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович.

Новий тариф на послуги водопостачання та водовідведення набуде чинності з 1 січня 2022 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ