Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З обласного бюджету виділили кошти на реставрацію об'єктів Собору св. Юра

Сьогодні, 30 вересня, під час сесії Львівської облради депутати в межах внесення змін в Програму соціально-економічного розвитку Львівщини вирішили виділити на реставрацію та реабілітацію (ревалоризацію) об’єктів комплексу Архикатедрального Собору Святого Юра з обласного бюджету 14 780 тис. грн.
Собор Святого Юра у Львові та пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому. Фото - Гал-інфо.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

За ці гроші планують впорядкувати територію подвір’я, реставрувати дзвіницю, браму та гаражі, завершити реставрацію Митрополичих палат, влаштувати об’їзд північного і західного корпусів капітули.

Собор Святого Юра у Львові є пам’яткою архітектури національного значення XVIII ст. З 1998 року Собор разом із Ансамблем історичного центру Львова належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Власне собор є частиною комплексу: барокового собору (1745–1770) з дзвіницею (дзвін з 1341), рококової з класицистичними портиками митрополичої палати (1761–1762), будинків капітули, тераси з двораменними сходами, ажурної огорожі довкола соборового подвір'я з двома брамами в подвір'ї (1771) та мурів, що обводять капітульні будинки і митрополичі сади (1772).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ