Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З облбюджету Львівщини скерували ще понад 4 млн гривень на підтримку аграріїв

Ще 44 мікро- і малих сільськогосподарських підприємств на Львівщині отримають фінансову підтримку з обласного бюджету на загальну суму 4,2 млн грн.
Фото - ЛОДА

Таке рішення сьогодні прийняли на черговому засіданні комісії з визначення одержувачів фінансової підтримки в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021 - 2025 роки, повідомляють в пресслужбі ЛОДА. 

Засідання відбулось під головуванням заступників начальника Львівської ОВА Юрія Бучка та голови Львівської облради Юрія Холода. 

Члени комісії розглянули 48 заявок сільськогосподарських виробників та визначили одержувачів фінансової підтримки за наступними заходами: 

пільгові кредити на зворотній основі отримають 7 суб’єктів підприємництва в сумі 2,8 млн грн для забезпечення проведення комплексу польових робіт у 2023 році та придбання основних засобів;
часткову компенсацію вартості сертифікованого насіння в сумі 1,4 млн грн. отримають 37 суб’єктів підприємництва. Загалом загальна вартість придбаного насіння складає 6 млн грн, що дозволило засіяти високорепродукційним насінням 598,2 га.
«Підтримка суб’єктів мікро- і малого підприємництва, яка надається з обласного бюджету насамперед, спрямована на створення додаткових робочих місць, збільшення врожайності овочевих культур та гречки», – зазначив Юрій Бучко.

В межах Комплексної програми з початку року право на фінансову підтримку отримали 70 аграріїв Львівщини на суму 18,6 млн грн, що складає 54% до виділених коштів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ