Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Піскових озер вивозять намул

У Львові з водойми у парку «Піскові озера» вивозять намул. 2 тисячі кубічних метрів намулу, а це близько 3,5 тис. тонн, планують повністю забрати за два тижні. Усе вивозять на мулові поля Львівводоканалу.

Керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради Галина Микітчак каже, вивіз намулу – це завершальний етап робіт, які розпочали ще два роки тому.

«У 2021 році ми замовили звіт про інженерно-гідрогеологічні вишукування, в якому було вказано, що є потреба очистки цих озер від мулу. В 2022 році були замовлені послуги з очистки від намулу, який був складений на березі. Технологічно процедура вимагала, аби цей намул якийсь час просох. І, власне, зараз ми завершуємо ці роботи з покращення благоустрою, вивозимо цей намул. Ми змушені його вивезти, бо інакше не зможемо покращити благоустрій водойми, наповнити її і привести до належного стану», – розповіла Галина Микітчак.

Намул вивозять працівники компанії «Семар Поділля», яка виграла тендер. Це одна з найбільших компаній, яка займається очищенням водойм. Намул спершу згрібає екскаватор, далі його навантажують на машини і вивозять на мулові поля.

«Зараз відбувається переміщення грунту до місця відвантаження, звідки будуть його вивозити самоскидами. Тут працює один екскаватор, який відбирає ґрунт, і 9 самоскидів, які перевозять його. На місці вивантаження працює також бульдозер. Основні складнощі були в доступі до озера, тому тут працює екскаватор з довгою стрілою», – пояснює  Анатолій Гавенко, представник ТзОВ «Семар Поділля».

Загалом на вивезення усього намулу за прогнозами підрядника піде до двох тижнів. Також чимало залежить від погодних умов.

«Після вивозу ми сплануємо вже берег, підсіємо траву, де потрібно, наповнимо водойму додатково, бо цей рівень ще є недостатнім. Можливо, буде якийсь ремонт доріжок чи заміна якихось елементів благоустрою, це залежно від коштів. Проте ми розуміємо, що зараз складний період і ми будемо робити тільки найнеобхідніше, те, що дуже потрібне відвідувачам парку, мешканцям цього мікрорайону», – додала Галина Микітчак.

Проте просто залишити намул на місці не можна, запевняють фахівці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ