Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З початку агресії РФ на Донбасі знешкоджено близько 460 тис. вибухонебезпечних предметів

Про це повідомив начальник відділу протимінної діяльності Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля.

З початку збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей значна частина районів була забруднена мінами і вибухонебезпечними предметами. Як зазначає АрміяInform, за попередньою оцінкою, площа таких районів становить близько 7 тисяч квадратних кілометрів на підконтрольній території та близько 14 тисяч квадратних кілометрів на непідконтрольних Україні територіях Донбасу та АР Крим.

АрміяInform

Щорічно в Міністерстві оборони України розробляється План заходів з організації робіт гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. До його виконання залучають підрозділи ЗС України, Державної спеціальної служби транспорту, ДСНС, неурядові організації. Планом передбачено проведення заходів із технічного та нетехнічного обстеження, розмінування ідентифікованих ділянок і контроль якості виконання зазначеного розмінування.

– Починаючи з 2014 року, в рамках виконання Плану та в ході реагування на звернення громадян і місцевих органів влади, групами розмінування й піротехнічними підрозділами знешкоджено близько 460 тисяч вибухонебезпечних предметів, очищено понад 35 тисяч гектарів території, зокрема 1700 км доріг, 938 км залізничних колій, перевірено до 1400 об’єктів, – зазначив полковник Руслан Берегуля (озвучена загальна кількість знищених ВНП і очищених територій, що виконана всіма національними операторами, зокрема ЗСУ, ДСНС і ДССТ. – Ред.).

АрміяInform

Донині триває безконтрольне застосування різних систем озброєння та хаотична установка різнотипних мін збройними формуваннями РФ та її найманцями на Сході України.

Основні зусилля України наразі спрямовані на розмінування систем життєзабезпечення населення – ліній електропередач, газопроводів, водопроводів, теплоцентралей, сільськогосподарських земель, автодоріг, залізничних колій на території Донецької та Луганської областей.

– Проаналізовано досвід країн, які перебувають у ситуації, що подібна до нашої, – мають значне забруднення територій мінами і вибухонебезпечними предметами, де тривають активні бойові дії або є незавершені збройні конфлікти. Це – Ліван, Туреччина, Ізраїль, Колумбія. Вони вже створили дієву систему протимінної діяльності, де провідну роль відіграє їхнє Міністерство оборони, – підбив підсумок Руслан Берегуля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ