Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

З початку липня на водоймах країни загинули 122 людини

Рятувальники вкотре застерігають: нехтування правилами безпеки під час відпочинку на воді з високою вірогідністю може стати причиною трагічних наслідків. Про це повідомила прес-служба ДСНС України.

Підтвердженням тому є тривожна статистика, яка не лякає відчайдухів. Хоч липень і не тішить традиційно літньою спекою, проте у перерві між дощами і похолоданням люди знаходять час скупатися на місцевих річках чи озерах. Оскільки останні у більшості не обладнані рятувальними постами та не пристосовані до безпечного відпочинку, наслідки не змушують на себе довго чекати... Так, тільки за минулу добу, 23 липня, на водоймах України загинуло 10 громадян. З початку липня рятувальники вже зафіксували 122 загибелі на воді, з яких 12 за участю дітей.

Зокрема на Хмельниччині, близько 15 год. 23 липня на ставку у лісовому масиві в смт. Ярмолинці, потонув хлопчик 2016 року народження, який був залишений без нагляду дорослих.

У столиці, вночі 24 липня на р. Дніпро у Подільському районі міста відділенням водолазних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС м. Києва вилучено з води та передано працівникам поліції тіло чоловіка 1981 року народження, який потонув внаслідок падіння з катера під час відпочинку на річці.

У свою чергу на Херсонщині, а саме на р. Інгулець у с. Краснолюбецьк Великоолександрівського району, водолазами ДСНС знайдено, вилучено з води та передано працівникам поліції тіло дівчинки 2011 року народження, яка потонула ще 22 липня під час купання.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже загинули 774 людини, з яких 81 - діти. При цьому врятовано 308 людей, у тому числі 42 дитини.

Тож, зважаючи на кількість надзвичайних подій біля водойм, Державна служба України з надзвичайних ситуацій застерігає:

  • ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;

  • не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

  • не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

  • не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

  • не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

  • температура води повинна бути не нижче +17 °С;

  • плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин;

  • слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру;

  • пам'ятайте: відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах.

Шановні громадяни! Дбайте про власну безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ