Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року на водоймах України потонуло 866 людей

Лише з початку серпня на водоймах країни загинуло 866 українців. Цей показник вже перевищив у двічі минулорічну серпневу статистику, - повідомила прес-служба ДСНС.

Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами. Зокрема, це купання в не обладнаних для цього місцях та купання в нетверезому стані.

Добре, коли надзвичайні події на воді закінчуються щасливим порятунком. 19 серпня на озері Світязь, під час плавання на байдарках перевернулися двоє хлопців 17-ти та 20-ти років. За лічені хвилини до місця події прибули водолази обласного Управління ДСНС на моторному човні «Прогрес» та врятували юнаків. В таких випадках рятувальники завжди наголошують на необхідності слідкувати за штормовими попередженнями, та не виходити у плавання на човнах при сильних поривах вітру.

Однак, не всі випадки завершуються щасливим порятунком.

Так, лише у Києві протягом доби 20 серпня до Служби порятунку надійшло два повідомлення про те, що необхідна допомога рятувальників у вилученні потонулих.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже потонуло 866  людей, з яких 85 діти. При цьому врятовано 571 людина, у тому числі 124 діти.

Тож, аби зменшити показники загибелі на водних об'єктах, фахівці Служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води, а також щодня проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку. Проте, найбільш дієвим превентивним методом є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ