Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З початку року споживчі ціни зросли на 4,4%

Споживчі ціни у травні 2018 р. порівняно з попереднім місяцем не змінилися, водночас з початку року зросли на 4,4%. Базова інфляція у травні цього року порівняно з попереднім місяцем становила 0,2%, з початку року – 3,5%. Таку інформацію оприлюднила Державна служба статистики України.

На споживчому ринку в травні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,7%. Найбільше (на 9,5% та 7,3%) подешевшали яйця та гречані крупи. На 2,9–0,5% знизилися ціни на овочі, молоко та молочні продукти, цукор, сало, фрукти, рис, соняшникову олію. Водночас на 0,8–0,5% подорожчали риба та продукти з риби, макаронні вироби, хліб, безалкогольні напої. 

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,8%, у т.ч. тютюнові вироби – на 2,4%, алкогольні напої – на 1,0%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на водопостачання на 2,2%, каналізацію – на 1,8%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 1,2%. 

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,6% в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 0,8% і транспортних послуг на 0,7%. 

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ