Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

З початку року у пожежах загинуло 342 людей

Взимку показник трагічних випадків у житловому секторі стабільно зростає. Громадяни опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади. Про це інформує прес-служба ДСНС України.

Як зазначають вогнеборці, саме власна недбалість українців є основною причиною виникнення займань і як наслідок загибелі людей.

Так, 20 лютого на Київщині, пожежа в житловому будинку в смт. Бородянка забрала життя громадянина. Власне, за попередніми даними, життя його забрала цигарка, яку чоловік запалив у ліжку. Тіло загиблого виявили вогнеборці під час гасіння кімнати, де виникло загоряння.

На Харківщині упродовж минулої доби зафіксовано одразу три смертельні випадки: двоє чоловіків загинули у с. Максимівка під час пожежі у приватному будинку, а ще один громадянин став жертвою необережного поводження з вогнем у власному помешканні в с. Пісочин.

Цього ж дня, у м. Білгород-Дністровський Одеської області, на пожежі в одноповерховому приватному житловому будинку загинув чоловік 1990 року народження та постраждав хлопчик 2017 року народження, якого у вкрай важкому стані госпіталізували до медичного закладу.

Ще одна людина загинула в житловому будинку у с. Пропашне Солонянського району Дніпропетровської області. Попередньо, життя чоловіка 1964 року народження забрало необережне поводження з вогнем. Водночас жінка, яка також перебувала у будинку, отримала травми.

Всього упродовж 20 лютого на пожежах загинуло 8 людей. З початку ж 2020 року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 342 та 244 осіб відповідно.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;

  • не паліть у ліжку;

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ