Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З початку року Укрзалізниця відремонтувала понад 1,5 тис. км колії

Упродовж 10 місяців поточного року відремонтовано понад 1,5 тис. км колії. Це на 102 км більше, ніж за відповідний період 2017 року. Про це йдеться у повідомленні на сайті Укрзалізниці.

Зокрема, реконструйовано 229 км, капітальний і середній ремонт проведено на 810,1 км колії, а комплексно-оздоровчий ремонт – 444,6 км колії.

Основні ремонтно-колійні роботи виконувалися на таких напрямках: Київ – Жмеринка – Підволочиськ – Львів – Мостицька; Чоп – Львів; Фастів – Миронівка – П’ятихатки – Чаплине – Красна Могила; Київ – Гребінка – Харків – Тополі; Жмеринка – Одеса; Ягодин – Ковель – Здолбунів – Козятин; Київ – Ніжин – Горностаївка.

Крім того, у цьому році Укрзалізниця продовжила роботи щодо збільшення пропускної здатності ділянки Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха, що веде до меткомбінатів Приазов’я. Уже завершено перший етап реалізації проекту з реконструкції ділянки Пологи – Комиш-Зоря. Зокрема, на місці будівництва роз’їзду колійники вклали дві приймально-відправні колії загальною протяжністю 2,4 км, чотири стрілочні переводи та два скидальні гостряки, а також виконали необхідні опоряджувальні роботи: баластування, рихтування, виправку тощо. Це дозволить значно збільшити пропускну здатність стратегічного маріупольського напрямку.

Вже наступного року Укрзалізниця планує розпочати комплекс робіт з електрифікації та будівництва другої колії на напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка, які розраховані до 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ