Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З території Сирії збитий ізраїльський винищувач

Винищувач ВПС Ізраїлю був збитий в результаті обстрілу з території Сирії у відповідь на удари Ізраїлю по іранських цілях у Сирії. Про це повідомляє BBC.

Винищувач F-16 розбився на півночі Ізраїлю. Двом пілотам вдалося катапультуватися, їх доставили до лікарні.

Як зазначається, Ізраїль вперше втратив винищувач у сирійському конфлікті.

Ізраїльські ВПС зранку у суботу завдали ударів по іранських цілях у Сирії після перехоплення іранського безпілотника в Ізраїлі. Тель-Авів назвав це "серйозним порушенням ізраїльського суверенітету", за яке відповідальний Іран.

За повідомленнями сирійських державних ЗМІ, Сирія відкрила вогонь у відповідь на "акт агресії". При цьому, за їх даними, були підбиті кілька ізраїльських літаків.

За даними оглядачів, завдання Ізраїлем ударів по території Сирії не є чимось незвичним, однак збиття ізраїльського літака означає серйозну ескалацію.

Згодом стало відомо, що Ізраїль закрив частину свого повітряного простору після того, як з території Сирії був збитий літак ізраїльських ВПС. Про це повідомляє The Jerusalem Post з посиланням на Бюро аеропортів Ізраїлю.

Будь-які польоти заборонені на північ від Шфаїма (20 км на північ від Тель-Авіва).

Крім того, в суботу зранку припиняв роботу і міжнародний аеропорт Тель-Авіва, однак через деякий час його роботу відновили.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ