Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З вересня на водіїв на польських пунктах пропуску чекають зміни

З першого вересня тимчасово запрацюють чотири пункти пропуску для автомобілів до 7,5 т і чотири пункти пропуску для вантажівок понад 7,5 т.

Про відповідні зміни в організації руху транспорту на кордоні з Польщею повідомила Держмитслужба.

На державному кордоні з країнами-членами ЄС, а особливо – на польській ділянці, відзначають суттєве накопичення черг автотранспортних засобів в обох напрямках.

У Держмитслужбі основними чинниками виникнення черг вважають: вимушене перенаправлення експортних потоків (зокрема, зернових культур) та імпорту паливо-мастильних матеріалів з морських портів, гостру потребу ввезення в Україну гуманітарної групи товарів і міграційні процеси в умовах воєнного стану.

Для того, щоб збільшити спроможності пропускних пунктів представниками митних служб, Міністерств інфраструктури й транспорту України та Республіки Польща погодили, що рух транспортних засобів повною масою до 7,5 тонн повинен скеровуватись на менші пункти пропуску, тобто «Устилуг-Зосин», «Грушів-Будомеж», «Смільниця-Кросценко», «Угринів-Долгобичув».

Натомість транспорті засоби масою понад 7,5 тонн повинні скеровувати на такі пункти пропуску: «Рава-Руська – Хребенне», «Краківець – Корчова», «Шегині - Медика», «Ягодин – Дорогуск».

Сторони домовилися, що пілотний проєкт по зміні в організації руху транспорту триватиме у період з 1 вересня по 30 листопада 2022 року на всіх пунктах пропуску українсько-польського кордону. 

Як зазначають в митній службі, за результатами пілотного проєкту буде прийняте рішення щодо необхідності впровадження такого порядку організації руху транспортних засобів на українсько-польському кордоні на постійній основі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ