Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З вересня уряд Польщі продовжуватиме надавати допомогу переселенцям на Львівщині

З вересня уряд Польщі продовжуватиме централізовано надавати гуманітарну допомогу переселенцям на Львівщині. Про це домовилися начальник Львівської ОВА Максим Козицький та Глава Канцелярії прем'єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик під час зустрічі у Львові, інформує пресслужба Львівської ОВА.

З вересня Уряд Польщі продовжуватиме централізовано надавати гуманітарну допомогу переселенцям на Львівщині. Про це сьогодні, 15 серпня, домовилися начальник Львівської ОВА Максим Козицький та  Глава Канцелярії прем'єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик під час зустрічі у Львові.

Окрім того, обговорили потенційні нові залізничні сполучення та можливості відкриття нових пунктів пропуску на кордоні.

У межах зустрічі Максим Козицький подякував Міхалу Дворчику та Елізі Дзвонкєвіч за постійну підтримку, яку Україна та Львівщина зокрема отримують від Польщі з початку повномасштабної війни.

У межах співпраці з Урядом Польщі Львівщина отримує гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування та предметів першої необхідності, а також  рейсові автобуси для перевезення внутрішньо переміщених осіб. 

«Підтримка і допомога, які ми постійно отримуємо від Республіки Польща, неоціненні і багато важать для нас. Війна в Україні триває і з початком осені ми очікуємо на Львівщині збільшення кількості переселенців з областей, де тривають бойові дії. Ми прагнемо забезпечити їх всім необхідним, допомогти з поселенням і надати максимальну підтримку. У реалізації цієї мети нам не обійтися без допомоги міжнародних партнерів. Велика подяка польському народу за те, що простягнули руку допомоги українцям у такий складний час. Разом ми завжди сильніші», – зазначив Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ