Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З вулиці Сербської демонтують сіру мозаїку і постелять її на пл. Ринок

Цього тижня на пл. Ринок відновлять роботи з облаштування «доріжок доступності». Роботи проводитимуть із правого боку від центрального входу в Ратушу. Для цього з вул. Сербської демонтують приблизно 40 м2 сірої мозаїки та постелять її на пл. Ринок. Про це інформує ЛМР.
Фото ілюстративне

«Оскільки нам може не вистачити сірої мозаїки, то, щоб замостити доріжку на пл. Ринок, з вул. Сербської ми плануємо демонтувати приблизно 40 м2 сірої мозаїки, а вул. Сербську натомість замостимо червоною бруківкою, яка є у нас на складах», - пояснили у Галицькій районній адміністрації.

Загалом роботи з доступності на площі Ринок у місті розпочали у жовтні минулого року з перехрестя з вул. Сербською. Там вже зробили плавний перехід на пл. Ринок. Також облаштували прохід зі сторони вул. Галицької. Далі роботи тривали на двох ділянках на пл. Ринок з правого боку від головного входу в Ратушу, та через несприятливі погодні умови – настання холодів, роботи призупинили.

Нагадаємо, на облаштування «доріжок доступності» на пл. Ринок залучають цільові кошти українських та міжнародних партнерів. Тобто вони передбачені виключно на програму забезпечення інклюзивності, і кошти з місцевого чи державного бюджетів на це не витрачаються.

Переформатування площі Ринок для потреб маломобільних – це лише частина великого комплексу робіт з доступності, які проводять у місті. Йдеться про забезпечення інклюзивності різних закладів: комерційних, міських комунальних і державних. Важливо, що інклюзивність має бути не лише ззовні, а й всередині закладів, в тому числі, щоби люди на кріслах колісних могли скористатися, наприклад, доступним санвузлом у ресторані.

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади, тобто 47 500, офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується  багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ