Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За безпідставні «наїзди» на підприємців покарали 30 посадовців

У Львові за неправомірне втручання у підприємницьку діяльність до відповідальності притягнуто 30 посадовців. Такими є результати розгляду 20 подань, внесених прокурорами у 2013 році на адресу органів місцевого самоврядування та контролю, повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Органи контролю торік проводили невиправдано значну кількість перевірок суб’єктів господарювання, більше третини з них були позаплановими та здійснювались без законних на те підстав, стверджують в прокуратурі. 

При цьому, органами прокуратури Львова виявлялися факти застосування штрафних санкцій до підприємців за відсутності достатніх даних про вчинення ними правопорушення.

Водночас, мали місце випадки, коли звернення суб’єктів господарювання щодо отримання адмінпослуг та документів дозвільного характеру уповноваженими органами розглядались із порушенням встановлених законом строків або ж взагалі залишались без розгляду.

На вимогу прокурорів зазначені порушення усунуто та вжито заходів для недопущення їх у подальшому.

Принагідно нагадаємо, що повідомляти про порушення прав підприємців та незаконне втручання у діяльність суб’єктів господарювання з боку контролюючих і правоохоронних органів у межах міста можна, зателефонувавши у прокуратуру Львова за номером «гарячої лінії»: 255-09-03, упродовж робочих днів з 9.00 до 18.00 год.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ