Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

За час великої війни на Волині знайшли роботу для 1500 переселенців

Після працевлаштування переселенців роботодавець звертається до служби зайнятості за відшкодуванням заробітної плати
фото з сайту Суспільне

За час повномасштабної війни на Волині працевлаштували понад півтори тисячі внутрішньо переміщених українців. Загалом у пошуках роботи до районних філій центру зайнятості звернулися понад 3,5 тисячі переселенців.

Про це пише Суспільне.

Директорка обласного центру зайнятості Алла Куцин розповіла, що лідером із працевлаштування переселенців є Луцька картонно-паперова фабрика. За останніх півтора року на підприємстві знайшли роботу 75 внутрішньо переміщених українців з територій, де тривають активні бойові дії.

38-річний Антон Ревенко до Луцька із Рубіжного Луганської області переїхав торік. На підприємстві працює від початку технологом.

"Приїхав сюди, запросили на роботу. Я пропрацював 17 років на такому ж, схожому виробництві. Робота така сама, тому, як кажуть, не звикати", — говорить переселенець з Луганщини.

42-річна Віта Іванова з Краматорська Донецької області на Волині живе більше року. Розповідає: роботу на фабриці знайшла за оголошенням.

"Я – пакувальниця. Працюю вже рік. Буває по-різному: і тяжко, і нормально. Працювати можна", — каже переселенка з Донеччини.

Підприємство спеціалізується на виробництві картонно-паперової продукції. Цілодобово у чотирьох цехах працює 820 робітників. За добу, розповідає заступник гендиректора з управління персоналом Віталій Смусь, тут переробляють майже 250 тонн макулатури.

Після працевлаштування внутрішньо переміщених українців роботодавець звертається до служби зайнятості за відшкодуванням заробітної плати. Таке відшкодування становить дві мінімальних заробітних плати. Це — 13 400 гривень за два місяці, — каже директорка обласного центру зайнятості.

"Найбільше працевлаштованих переселенців — у Луцьку, найменше — в Камінь-Каширському районі. Це дуже приємно, що люди знаходять роботу на Волині. А отже, вони тут залишаються на проживання, поки ми не здобудемо Перемогу", — зазначає Алла Куцин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ