Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

За час війни понад 90 тисяч українців отримали медичну допомогу у Львові

Українці, які вимушено переїхали з рідних міст до Львова через війну, отримують тут прихисток і допомогу, зокрема й медичну. За цей час лікування й консультації вже отримали понад 90 тисяч українців, інформує пресслужба ЛМР.

«Ми багато працюємо у наданні медичної допомоги вимушено переміщеним людям. Це і невідкладна допомога, і профілактика, і планова вакцинація дітей. Також допомога дітям, жінкам і породіллям, допомога всім, хто її потребує», - зауважує керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Леся Кобецька.

Так, за час війни 5595 вимушено переміщених українців госпіталізували до лікарень Львова з різними травмами і пораненнями (зараз на лікуванні перебуває 218 людей, інших уже виписали). За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулись 66188 українців, з них 9779 – діти, 2227 – вагітні жінки. Мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 19039 людям.

Нагадаємо, у Львові збудують перший в Україні Національний реабілітаційний центр «Незламні» (UNBROKEN), де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку понад 50 тисяч українців. Пацієнт не лише отримуватимете тут протез, а й успішно повертатиметься до повноцінного життя.

До проєкту уже долучилися перші фінансові донори: компанії «АТБ», «Symfony Solutions», «Space Art», Група «ПЗУ Україна» та посольство Швейцарії в Україні. У день презентації проєкту меценати зібрали понад 2 млн євро. У липні в рамках екосистеми відкрили містечко для вагітних переселенок «Незламні матусі». Тут вже живуть матері із дітьми, що втекли від війни до Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ