Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За день львівські патрульні відмовили трьох людей від самогубства

Патрульна 1 батальйону Олеся Купінська
Патрульна 1 батальйону Олеся Купінська
Поліцейські Назар Клімович та Роман Дідух
Поліцейські Назар Клімович та Роман Дідух
1/2
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Патрульної поліції Львівської області, за день львівські патрульні відмовили трьох людей від самогубства.

Отримані патрульними під час навчання психологічні навики, практично щодня стають в нагоді.

Так сталося і напередодні. Потрібні слова у потрібну мить знайшла патрульна 1 батальйону Олеся Купінська.

Це був перший виклик для її екіпажу близької 8 ранку, а саме звернення інформаційного характеру: ʺПідозріла особаʺ на вулиці Опришківській. Патрульні приїхали на місце і тоді почули від чергової залізничної станції про чоловіка, який намагається кинутися під потяг. Інспектори побігли через хащі, адже почули крики. Дорогу їм показувала заявниця. Наближався потяг, тому зволікання навіть на мить могло закінчитися невиправним. За кілька метрів поліцейські побачили як якийсь чоловік відтягнув іншого від колії, тоді останній побіг на міст аби таки вчинити задумане. Чоловік і слухати не хотів будь-яких відмовлянь. Однак, Олеся не здавалася. Вона шукала підхід і знайшла. З’ясувала причину, пояснила чому варто жити. 29-річного чоловіка зрадила дружина і він ніяк не міг це пережити, попри усі спроби. Сержант поліції Купінська переконала його, що заради майбутнього його двох дітей треба бути сильним, адже хто як не він має їх виховати достойними людьми. Чоловік дослухався до слів поліцейської і погодився поїхати до медзакладу. 

Вже увечері життя рятували колеги з 2 батальйону.

Близько 21 години виклик у Брюховичі. Там 32-річний чоловік розмахував гаком з арматури. Поліцейські Роман Дідух та Назар Клімович вмовили його покласти гак на землю. До прибуття патрульних чоловік вже кидався на жінку з цеглиною, однак вона його вгамувала сльозогінним газом. Чоловік хотів покінчити з життя шляхом повішання. Свій вчинок він пояснив тим, що йому все набридло. Назар та Роман поспілкувалися з ним і переконали, що він потребує допомоги спеціалістів. Чоловік погодився поїхати у лікарню для надання йому психологічної допомоги.

Вже через дві години лейтенанти поліції Дідух та Клімович знову отримують виклик про спробу самозгуби.
Цього разу поліцейських викликав 33-річний чоловік, який повідомив, що має намір втопитися. Він не хотів казати де перебуває, однак патрульні маючи неабиякі здібності спілкування в критичних ситуаціях переконали чоловіка сказати своє місце знаходження. Громадянин погодився зустрітися з патрульними на вулиці Грінченка. Через те, що вони розійшлися з дівчиною він більше не хотів жити. Поліцейські надали психологічну допомогу чоловікові і передали у руки медиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ