Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За дезертирство і державну зраду засудили військовослужбовця з Львівщини

8 жовтня 2018 року Шевченківський районний суд м. Львова за результатами спеціального (заочного) судового розгляду визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду) та ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Про це інформують у Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

У суді військовою прокуратурою Львівського гарнізону Західного регіону України доведено, що старший солдат у червні 2014 року не з’явився з лікувального закладу до військової частини та по даний час незаконно перебуває поза межами її розташування, проводячи час на власний розсуд.

Крім того доведено, що вказаний боєць, по завершенню лікування у військовому шпиталі, вирішив стати на злочинний шлях задля завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності України. Зокрема, засуджений вступив до незаконного воєнізованого формування «Народна міліція» терористичної організації «ЛНР», де проходить службу по даний час у складі батальйону «Заря». При цьому, брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі м. Дебальцеве Донецької області, неодноразово проявляв інтерес до інформації щодо місць дислокації окремих підрозділів однієї з військових частин в зоні АТО і в телефонних розмовах з військовослужбовцями намагався їх відмовити від виконання бойових завдань та переходу на бік незаконних воєнізованих формувань терористичних організацій «ЛНР/ДНР».

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором військової прокуратури Львівського гарнізону, та засудив зловмисника до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ