Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

За два роки в «Тюрмі на Лонцького» було 18 інцидентів з поляками

За два останні роки у Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» у Львові було 18 неприємних інцидентів з польськими групами. Про це в інтерв’ю Гал-інфо розповів відомий український історик, директор музею Руслан Забілий.
Фото - Гал-інфо.

Він зазначив, що ці інциденти не мали масового характеру, але ексцеси у музеї траплялися.

«Ми не робили із цього трагедії. У нас за два роки було 18 інцидентів з польськими відвідувачами і польськими групами, які приходили і десь зверхньо, по-хамськи ставилися до працівників музею. Вони дозволяли собі різко висловлюватися і часом називали Львів «польським містом». Було таке, що поляки дозволяли собі такі випади у стінах музею-меморіалу.

Ми і тоді вважали, і я тепер повторю, що у будь-якому суспільстві є маргінали. Насправді у переважній більшості поляки не є такими. Так, ми готові приймати гостей, готові з ними говорити і дискутувати, але коли це дійсно гості, які розуміють, що вони приїхали у чужу державу і мають ставитися з повагою до українців, до нашої країни і до наших законів. У них своє бачення історії, а у нас - своє. Це також треба розуміти і сприймати без зайвих емоцій. Я бачу, що у поляків так не виходить. Вони ще вірять, що можуть приїздити сюди і повчати нас», - сказав Руслан Забілий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ